Stijlvolle tijdschrift – Schoonheid in NL

#

Zelfgemaakte gist- en kurkuma maskers – methoden voor een mooie teint

Homemade methods for lovely complexion.Is het een punt om je geld te besteden aan exclusieve cosmetica en schoonheidsbehandelingen?

Zeker, omdat je je persoonlijke schoonheidsbehandelingen ook zelf thuis kunt doen. De ingrediënten die gebruikt kunnen worden om de zelfgemaakte cosmetica te bereiden zijn gemakkelijk te vinden in elke voorraadkast, keukenkast of in een koelkast.

Om te beginnen kan een gistmasker je helpen bij de strijd tegen acne. Het bevat bacteriedodende, verzachtende en gladmakende eigenschappen. Bovendien, verlicht het irritaties en ontstekingen. Bij de gunstige resultaten van een gistmasker horen ook het uitdrogen van de huid laesies en de reiniging van de huid van verontreinigingen. En dit genezingsproces wordt uitgevoerd zonder enige irritatie. Het is ook de moeite waard om gist toe te voegen omdat het ook tal van vitaminen en micro-elementen bevat. B-vitamines, eiwitten, calcium, ijzer en koolhydraten kun je gemakkelijk vinden in gist.

Hoe kun je een gistmasker bereiden?

Neem 25 gram verse gist en meng het met warme melk. Optioneel kun je een of twee druppels olijfolie of citroensap toevoegen. Het mengsel kan worden aangebracht op de gezichtshuid, de hals en rug. En hoe kun je een masker bereiden van biergist? Het volstaat om ​​slechts vier lepels biergist te mengen met twee lepels honing en water. Roer tot het mengsel dik wordt en goed gemixt is. Het enige wat je hoeft te doen is het mengsel op je gezicht aanbrengen, het voor 15 minuten laten inwerken en het af te spoelen met warm water.

Ten tweede heeft het kurkuma masker ook anti-acne eigenschappen. Bovendien bezit kurkuma reinigende, anti-inflammatoire, antischimmel en anti-oxiderende eigenschappen. Verder verhoogt dit kruid de snelheid van wondgenezing. Het is ons wondermiddel tegen verschillende vormen van acne, huidverkleuringen en littekens van acne. Vergeet niet dat kurkuma ook zonnebrand en irritaties verlicht.

Hoe kun je een kurkuma masker bereiden?

Meng kurkuma, dikke yoghurt en honing met een 1:1:1 verhouding. Je kunt ook een huidverzorgende olie naar keuze toevoegen. Vervolgens smeer je het mengsel op het gezichtshuid met ofwel een borstel of met je vingers. Laat het ongeveer 20 minuten intrekken en was het masker daarna van het gezicht. Als de kurkuma het gezicht heeft gekleurd, kun je het nog een keer wassen. Het is vanzelfsprekend dat er geen littekens achterblijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *