Stijlvolle tijdschrift – Schoonheid in NL

#

Wortelzaadolie: voordelen voor huid en haar

Wortelzaadolie (INCI: Daucus Carota Sativa <<Wortel>> zaadolie) is echt een ding. Het heeft een levendige oranje kleur en een karakteristieke geur die veel vrouwen aantrekkelijk en intrigerend vinden. Hij steekt boven andere cosmetische oliën uit vanwege de hoge concentratie bèta-caroteen en nutriënten die het haar en de huid verbeteren. Zo gebruik je wortelzaadolie.

Voor wie is wortelzaadolie goed?

Vanwege het kalmerende effect is wortelzaadolie goed voor de gevoelige, droge en snel geïrriteerde huid. Deze oranje cosmetische olie kan ook gebruikt worden om voor de verouderde huid te zorgen en de eerste tekenen van veroudering (zoals een uitgezakte huid) te behandelen. Het is niet zwaar en niet-comedogeen waardoor het ook op vette huid gebruikt kan worden (dit type huid produceert teveel talg en glans oncontroleerbaar). Het is ook interessant om te weten dat wortelzaadolie de verbrande huid kalmeert en verschillende typen pigmentvlekken vermindert. Wortelzaadolie staat vaak bekend vanwege de beschermende functie. Het beschermt de huid tegen de negatieve gevolgen van weersomstandigheden zoals sterke wind, de brandende zon, vrieskou en zelfs UV-licht.

Voordelen van wortelzaadolie

  • Herstelt de huid
  • Hydrateert de droge huid
  • Kalmeert en verlicht geïrriteerde huid
  • Helpt rimpels verminderen
  • Vertraagt het verouderingsproces
  • Egaliseert de huidskleur
  • Werkt ontstekingsremmen

Wat zit er in wortelzaadolie?

Welke stoffen maken wortelzaadolie zo bijzonder? Als eerst is het een rijke bron aan het bovengenoemde bèta-caroteen. Daarnaast bevat deze natuurlijke cosmetica volop de vitaminen A, E, B1, B2 en C. Stearinezuur, linolzuur en palmitinezuur zijn de top drie van zuren die domineren in wortelzaadolie.

Hoe haal je het meest uit wortelzaadolie?

Wortelzaadolie wordt vaak gebruikt om splijten van het haar te voorkomen. Je kunt een portie olie op je handen doen in plaats van een ander hydraterend product voor de handen. Wrijf het ook in de nagels. Dankzij de grote hoeveelheid Vitamine B is deze oranje cosmetische olie perfect als conditioner voor het haar en de nagels. Daarnaast kun je wortelzaadolie op je gezicht, nek en borst smeren, als je het gevoel hebt dat je op deze delen van je lichaam geen normale crème wil gebruiken. Als je fan bent van DIY cosmetica, dan kun je wortelzaadolie gebruiken om je eigen gezichtsmasker met klei te maken. Wortelzaadolie is rijk aan bèta-carotoeen en is daardoor een natuurlijk alternatief voor de zelfbruiningscrème. Tot slot werkt het ook goed als aftersun.

Wat zeggen gebruikers over wortelzaadolie?

De meeste gebruikers vinden wortelzaadolie de perfecte cosmetica voor tijdens de zomer. Het kalmeert en zorgt niet alleen voor de gebruinde huid maar brengt ook een natuurlijke zongebruinde kleur. Sommige vrouwen voegen een paar druppels wortelzaadolie toe aan gezichtscrèmes en bodybalsems. Ook kun je wortelzaadolie gebruiken om de droge en beschadigde puntjes van je haar te voeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *