Stijlvolle tijdschrift – Schoonheid in NL

#

Wimperextensions: de voor- en nadelen!

Het aanbrengen van wimperextensions is één van de meest populaire behandelingen in een salon. Het heeft veel voordelen maar het is ook goed om je bewust te zijn van de nadelen, voordat je besluit of je ervoor gaat of niet. Zijn wimperextensions altijd een goede keus? Laten we de voor- en nadelen bekijken.

Tijdens deze behandeling brengt een schoonheidsspecialist neppe wimpers aan op de natuurlijke haartjes. Afhankelijk van de methode worden er één of meerdere wimpers op je natuurlijke wimper geplakt. Het effect is een vollere wimperlijn zonder mascara.

Voordelen van nepwimpers. Waarom is het een goede keus?

  1. Direct resultaat. Een wimperserum of -olie heeft een paar weken nodig om de wimpers te versterken. Nepwimpers geven gelijk zichtbaar resultaat, al na de eerste behandeling. Binnen een paar uur hebben we dikke, volle wimpers.
  2. Mascara is niet meer nodig. Wimperextensions vervangen onze make-upproducten. Mascara is niet meer nodig omdat nepwimpers lang, dik en vol zijn. Er is geen reden om ze te ‘verbeteren’ met mascara.
  3. 24/7 volle wimpers. Een mascara moet elke dag verwijderd worden terwijl wimperextensions er 24/7, op elk moment van de dag, perfect uitzien.
  4. Een paar weken lang prachtige wimpers. Als de wimpers goed aangebracht worden, dan blijft het effect lang zichtbaar. Eén behandeling met wimperextensions staat gelijk aan twee maanden prachtige, dikke wimpers die geen make-up nodig hebben. De exacte tijd is echter wel afhankelijk van een paar factoren.
  5. Geld besparen. Je betaalt voor de extensions als ze gezet worden en geniet daarna lange tijd van de effecten. Je hoeft geen geld meer uit te geven aan mascara of make-upremover. Dit loont echt.

Nadelen van wimperextensions. Waar moet je rekening mee houden?

  1. Wimperextensions zijn prijzig. Dit is één van de duurste behandelingen in een salon. Als je goede kwaliteit wil, dan betaal je meer. Budget wimpers kunnen een val zijn en verkeerd aangebracht worden of je eigen wimpers beschadigen.
  2. Je hebt refills nodig. Helaas moet je de wimpers regelmatig aan laten vullen omdat nepwimpers samen met de echte wimpers uitvallen. Het kan nodig zijn om de behandeling na 2-3 weken nogmaals te ondergaan.
  3. In sommige gevallen zijn nepwimpers niet mogelijk. Je brengt de nepwimpers aan op je echte wimpers, dus als je weinig, dunne wimpers hebt (of je bent ze verloren door bijvoorbeeld chemotherapie), dan kunnen er ook geen extensions op aangebracht worden.
  4. Nazorg. Je moet een aantal regels volgen. Binnen 24 uur na de behandeling moet je voorzichtig zijn: aanraken of nat maken is verboden. Je kunt een paar dagen niet zwemmen, naar de sauna of andere dingen doen die ervoor zorgen dat de wimpers uitvallen. Wees altijd voorzichtig met het aanbrengen of verwijderen van make-up.
  5. Onnatuurlijk uitziende wimpers. Het onnatuurlijke effect is één van de top argumenten tegen wimperextensions. Hoewel er methoden zijn die nepwimpers er heel echt uit laten zien, trappen we er toch snel in. We maken de wimpers te dik en het gezicht ziet er raar uit als ze extensions niet op de juiste manier aangebracht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *