Stijlvolle tijdschrift – Schoonheid in NL

#

Oplossingen voor lippen met kloven die in de winter ontstaan – thuis scrubs en maskers

Gekloofde, gebarsten en pijnlijke lippen is een winterprobleem dat veel mensen ervaren. Het is goed om te leren hoe u er goed voor zorgt, zodat u zelfs bij moeilijke weersomstandigheden kunt genieten van zachte, delicate en goed gehydrateerde lippen. Wat zijn de meest effectieve manieren om schrale lippen te genezen in de winter?

Voordat we naar verschillende scrubs en maskers reiken (zowel zelfgemaakte als die gekocht in een drogisterij), moeten we even nadenken over de reden van een slechte staat van onze lippen. We weten alleen dat het meestal in herfst en winter gebeurt.

Gekloofde lippen – oorzaken

Er zijn veel factoren die gesprongen lippen kunnen veroorzaken, ze zijn niet altijd gerelateerd aan de algemene zwakte in de herfst. De lippen kunnen op elk moment van het jaar droog worden. Dus wat veroorzaakt gesprongen lippen? Dit zijn de meest voorkomende redenen:

 • tekort aan B-vitamines;
 • uitdroging;
 • nadelige hormonale veranderingen;
 • geen bescherming van de gevoelige huid van de lippen;
 • wind, zon of vorst;
 • likken van lippen buiten,

Weet jij dat… ?

Je favoriete lippenstift kan ook gekloofde lippen veroorzaken! Hoe is het mogelijk? Lippenbalsems op basis van de bevochtigingsmiddelen zijn niet geschikt voor de winter – dit is de tijd dat uw lippen verzachtend moeten zijn (vette oliën, vaseline) die het verlies van water dat door de bevochtiger is opgehoopt, zal voorkomen. Als er geen verzachtende middelen zijn, kunnen je lippen nog meer drogen.

Hoe zorg je voor gekloofde lippen?

Lippen met een neiging om te drogen en te barsten, hebben eerst een goede verzorging nodig – delicaat, gebaseerd op hydratatie en bescherming tegen moeilijke weersomstandigheden.

Wat te doen om droge, gesprongen lippen te voorkomen en regeneratie te geven aan de al gekloofde lippen?

 1. Gebruik elke dag een vochtinbrengende lipstick van goede kwaliteit.
 2. Gebruik scrubs op een regelmatige basis (bijvoorbeeld elke week).
 3. Lik niet buiten als het koud is.
 4. Vermijd cosmetica die alcohol bevat.
 5. Breng crèmes aan met UV-filters (ook lippenbalsems).
 6. Gebruik geen gekleurde lipsticks als je lippen barsten.
 7. Vermijd pittig en zuur voedsel omdat ze pijn kunnen veroorzaken.

Huiselijke middeltjes voor gesprongen lippen

Gebarsten lippen hebben vocht nodig en regeneratie, maar ook regelmatig oliën. De eenvoudigste, goedkoopste en meest effectieve manier om je lippen te verzorgen is door het gebruik van de ingrediënten die je thuis vindt. De beste producten om je lippen mooi te maken zijn:

 • natuurlijke oliën, b.v. olijfolie, arganolie;
 • plantaardige oliën, b.v. sheaboter, kokosolie;
 • honing (heeft een antibacterieel effect);
 • Aloë-gel;
 • komkommer (rijk aan vitamine C en water);
 • zuivelroom of wrongel.

1. Recept voor zelfgemaakte suiker scrub

De beste manier om de regeneratie van droge lippen te stimuleren, is door af te pellen. Je kan het zelf doen. Om een ​​zelfgemaakte scrub te bereiden, heb je nodig: een theelepel suiker + een theelepel honing of een andere natuurlijke olie. Gebruik het mengsel om je lippen te masseren. Bescherm je lippen dan met een beschermende lipstick.

2. Recept voor zelfgemaakte maskers

 • Avocado lipmasker
  Avocado is een vrucht die rijk is aan zeven vitaminen en een krachtige set van essentiële onverzadigde zuren. Dankzij dit, het perfect voedt en regenereert schrale lippen. Plet het fruit, meng het met olie en breng een paar minuten aan op de lippen.
 • Masker met honing, room en wrongel
  Een andere optie is een mengsel van wrongel en honing. Je moet beide ingrediënten mengen en een dikke laag op je lippen aanbrengen. Het is alleen effectief als het niet wordt gegeten, dus stop je eetlust en probeer de plak maximaal een halfuur op je lijst te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *