Stijlvolle tijdschrift – Schoonheid in NL

#

Natuurlijke methoden voor gezond haar

Natuurlijke haarverzorging is een goede keus als je haar overbelast, vet en dof is. Misschien hebben je lokken meer fijne verzorging nodig? Hiervoor kun je natuurlijke haarverzorging gebruiken. Je bent dan verzekerd van gezonde en mooie lokken. Blijf lezen voor meer tips over natuurlijke haarverzorging.

Gebruik een natuurlijke of micellaire shampoo

Natuurlijke shampoo kalmeert de hoofdhuid. ‘Normale’ shampoos bevatten veel siliconen en synthetische stoffen. Het reinigt goed maar kan irritaties veroorzaken. Als jouw hoofdhuid erg droog wordt en gaat jeuken, dan zijn de ingrediënten van je shampoo hier vaak de oorzaak van. Productresten, stof, smog en giftige stoffen kunnen de balans van de hoofdhuid ook verstoren en roos of vet haar veroorzaken. Je hebt een product nodig dat effectief reinigt (zoals een micellaire shampoo), wat alle viezigheid van de hoofdhuid weghaalt. Een micellaire shampoo is tegelijkertijd zacht voor het haar en de hoofdhuid.

Conditioners zonder siliconen

We kiezen onze conditioner vaak niet heel specifiek. We willen de effecten van de reclames op tv en gaan vaak voor de beloften op de verpakking of de fijne geur. Helaas bevatten veel conditioners ingrediënten die het haar uitdrogen en de conditie ervan verslechteren, in plaats van verbeteren. Daarnaast zijn producten op basis van siliconen moeilijk uit het haar te spoelen. Kies conditioners die het haar voeden met de kracht van natuurlijke stoffen. Als het aankomt op je haar: never settle for less!

Zet je föhn uit en gooi je stijltang weg!

Misschien is weggooien iets teveel van het goede, maar een stijltang verbrandt je haar. De hoge temperatuur breekt disulfideverbindingen af waardoor het haar niet meer gerepareerd kan worden. Het haar breekt en beschadigt snel. Bewaar je stijltang voor speciale gelegenheden. Laat je haar aan de lucht drogen.

Niet gaan slapen met nat haar

Wist je dat nat haar snel beschadigd raakt?! Je kunt je kapsel redden: droog je haar niet te hard af met een handdoek. Druk de handdoek zacht op het haar zodat het overtollige water geabsorbeerd wordt door de handdoek. Trek niet aan nat haar tijdens het kammen. Kam voorzichtig met een houten kam met wijde tanden. Als je met natte lokken gaat slapen, dan wrijven ze over je kussen. Dit veroorzaakt inwendige en uitwendige schade en maakt het haar poreus. Na een nacht draaien en woelen zal je haar er slecht uitzien. Slaap op een zijden kussenhoes, deze zijn gladder en fijner voor het haar dan ruw katoen.

Doe olie in je haar!

Als het om haarverzorging thuis gaat, dan is dit echt baanbrekend. Het haar behandelen met olie is voor iedereen geweldig, ongeacht je leeftijd, type of kleur haar! Oliën bevatten omegazuren en verzadigde en onverzadigde vetzuren. Je moet eerst weten hoe poreus je haar is (hiervoor kun je online een test doen) en welke olie hier dan het best bij past. Het goede nieuws is, dat olie je haar er niet alleen beter uit laat zien, hydrateert en voedt, maar ook de hoofdhuid verzorgt, de haarzakjes versterkt en ze stimuleert om beter te werken. Het resultaat is dat er gezonde haren gaan groeien en ze niet meer in grote getalen uitvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *