Stijlvolle tijdschrift – Schoonheid in NL

#

Is zelfgemaakte cosmetica beter?

Are homemade cosmetics the bestDeze zelfgemaakte cosmetica is bij iedereen bekend – de koffiepeeling. Het ruikt niet alleen lekker maar het verzacht en verzorgt ook lichaamshuid. Meng het koffiedik met een lepel olie, balsem of crème. De koffiepeeling scrubt de dode huid af, verzacht het lichaamsoppervlak, helpt bij het gevecht tegen striae en kleine littekens en het verbetert de bloedsomloop. Het is een goed idee om kaneel of suiker toe te voegen aan het mengsel waardoor het beter zal scrubben.

Komkommer en citroen tonic was ook al bekend bij onze grootmoeders. Dit mengsel verfrist, reinigt de poriën en maakt de huid strakker en lichter. Het wordt aanbevolen bij acne, en de verzorging van een vette en gecombineerde huid. Pak een glas of een pot met gekookt of mineraal water en voeg plakjes komkommer en citroen toe. Laat het een tijdje staan. Vervolgens giet je het in een fles van donker glas. Deze zelfgemaakt tonic blijft ongeveer een week goed. Het moet ’s ochtends en ’s avonds worden aangebracht.

Door het mengen van natriumbicarbonaat, citroenzuur, aromatherapie oliën, olijfolie of plantaardige oliën, stukjes fruit of kruiden creëren we zelfgemaakte badballen. De eerste twee ingrediënten maken het een bal en zorgen dat het oplosbaar is in water. Ten tweede zorgt de aromatherapie olie voor een intensieve geur. Ten derde, komen de hydraterende eigenschappen van de oliën. Tot slot, zorgen het fruit en de kruiden voor onze lichaamshuid. Het badballenmengsel moet in kleine mallen worden gegoten en 24 uur in de koelkast worden gezet. Als ze gestold zijn, zijn ze klaar om te gebruiken.

Voedende shampoo kan worden gemaakt van eigeel. Neem twee dooiers en voeg een lepel honing en citroensap toe. Meng het grondig. Doe het mengsel op je haar en masseer het in op je hoofdhuid. Spoel het grondig uit. Herhaal deze procedure een paar keer. Vergeet niet dat na deze behandeling het haar naar ei kan ruiken.

Je eigen aromatische kaars kun je maken van natuurlijke bijenwas en een paar druppels van aromatherapie olie. Giet de vloeibare bijenwas in een glazen potje en doe hier een lontje in. Wanneer het mengsel stolt is de kaars klaar voor gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *