Stijlvolle tijdschrift – Schoonheid in NL

#

Huidverzorging voor de vakantie. Hoe verzorg je je handen in de zomer?

Neem je tijdens de vakantie ook vrij van je huidverzorging? Dat is een fout! Wanneer je op je welverdiende zomervakantie gaat, moet je passende cosmetica meenemen waardoor je niet alleen je haar en je lichaam, maar ook de huid van je handen kunt verzorgen. Hoe kun je je handen in de zomer verzorgen om ze in goede conditie te houden? Laten we dat uitzoeken!

De zon kan verraderlijk zijn. Aan de ene kant is het fijn om te ontspannen en in een hangmat te genieten van de zon. Aan de andere kant is het makkelijk om verkleuring en irritatie te krijgen en zelfs verbrand te raken. Ook zeezout of chloorwater is schadelijk en versnelt zo het uitdrogen van de huid. Frequente baden in de zee of in het zwembad kunnen ons helpen om ons te verfrissen en te ontspannen, maar tegelijkertijd verzwakken ze de beschermende werking van de natuurlijke hydro-lipidehuid. Wij zijn ons hier terdege van bewust.

In de zomer richten we ons vooral op de bescherming van ons lichaam en ons haar en vergeten we het deel van het lichaam dat het meest wordt blootgesteld aan verschillende soorten schadelijke factoren: de handen. Tijd om je bij te praten en je te laten zien hoe je in de zomer voor je handen moet zorgen!

Wat bedreigt de handhuid in de zomer?

Onbeschermd, geen vocht en blootgesteld aan zon, water en zout … kan de conditie van onze handen aanzienlijk verslechteren. Als gevolg daarvan:

  • droogt de huid op en wordt ruw;
  • raakt geïrriteerd;
  • heeft de neiging om te breken;
  • is overdreven vellerig;
  • is grijs en dof.

Handverzorging – de basis

In de zomer mogen we de standaardzorg niet vergeten, dat zijn al die activiteiten die het hele jaar door al gedaan worden – het voeden van nagels en nagelriemen, het vijlen en lakken van nagels. We moeten altijd een handcrème bij ons hebben en deze gebruiken wanneer dat nodig is, en één keer per week een handmasker aanbrengen om de huid maximaal te hydrateren. Laten we niet vergeten dat alle activiteiten delicaat moeten zijn, manicure moet worden gedaan met het gebruik van de juiste tools en cosmetica moet zo natuurlijk mogelijk zijn om de handen te helpen in plaats van ze te beschadigen.

Hoe verzorg je je handen in de zomer?

Er zijn vijf principes waarmee je makkelijk je handen in de zomer kunt verzorgen. Als je er aan vasthoudt, zullen je handen zeker de juiste hydratatie behouden en zullen ze zijdezacht zijn, en de verzengende zon zal dan geen bedreiging meer vormen.

1. Was je handen in koel water.

Warm water draagt namelijk bij aan het verlies van vocht, omdat het de beschermende hydro-lipidelaag op het huidoppervlak bevordert. Daarom is het beter om een koud water te gebruiken, niet alleen om dat te voorkomen, maar ook om jezelf op een warme dag af te koelen. Het is een makkelijke manier om je onmiddellijk te verfrissen.

2. Gebruik na elke wasbeurt een handcrème.

Zelfs koud water kan het uitdrogen van de hand versnellen, daarom is de basis van de verzorging het dagelijks aanbrengen van de crème – zelfs in de zomer. Het is echter de moeite waard om te kiezen voor handcrèmes met een lichtere en minder vette consistentie, die snel worden geabsorbeerd en geen vettig gevoel achterlaten. Versheid is het belangrijkste in de zomer, daarom moet een goede zomercrème een gelachtige consistentie hebben. Het is goed als er veel vitaminen en mineralen inzitten omdat die voeden. Bij voorkeur ook ureum, dat zorgt voor een adequaat vochtigheidsniveau.

3. Vergeet niet een zonnebrandcrème voor je handen te gebruiken.

We worden steeds beter met zonbescherming en gebruiken regelmatig crèmes met UV-filters. Helaas pakken onze handen niet al die beschermende eigenschappen op, want na elke toepassing van een crème met een filter… wassen we de handen met stromend water. Het blijkt totaal onnodig te zijn. Het is de moeite waard om te wachten tot de zonnebrandcrème in de huid van je handen wordt opgenomen. Als de consistentie te vettig is, kun je een handcrème kopen met ingrediënten die beschermen tegen de zon.

4. Koop gelnagels

Verzorging is één ding, maar er goed uitzien ook. In de zomer heb je misschien niet genoeg tijd om je nagels regelmatig te verven, en vaak in water doen versnelt de afbraak van de nagellak. Een perfecte oplossing is om gelnagels te kopen. Die zijn duurzaam en versterken de natuurlijke nagelplaat. Je kunt ze laten doen in een schoonheidssalon, maar je kunt ook investeren in een UV-lamp of LED-lamp en ze zelf opplakken.

5. Breng een zelfgemaakt masker aan op je handen.

Af en toe (bijvoorbeeld elke week) is het de moeite waard om iets sterkers te gebruiken dan een gewone handcrème. Kant-en-klare lotions, maskers of vochtinbrengende en herstellende ampullen zijn in elke drogisterij te vinden. Je kunt ook zelf een zelfgemaakt masker voor je handen maken! Probeer eens met aardappelpuree in combinatie met kokosolie en olijfolie, of met de toevoeging van goudsbloeminfusie. Elke mix van voedingsstoffen is voldoende om 20 minuten op je handen aan te brengen om de huid te voeden en de zachtheid te verbeteren.

Een handige truc – voeg gewoon wat zeezout of bruine suiker toe aan je huismasker om er een gladde en voedende handscrub van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *