Stijlvolle tijdschrift – Schoonheid in NL

#

Hoe houd je handen en nagels mooi?

Handen zijn een deel van ons lichaam dat vaak blootgesteld wordt en weinig bedekt worden door kleren, dus we moeten ze zeker mooi houden. De huid op de handen raakt snel beschadigd. Wat kun je doen om gezonde en gladde handen te krijgen?

Onze handen worden constant blootgesteld aan de negatieve effecten van de weersomstandigheden. Schadelijke UV-straling versnelt het verouderingsproces. Het is belangrijk om de handen de juiste bescherming te bieden.

Hoe zorg je voor de handen?

Handen en nagels raken snel beschadigd dus onthoud de basisregels en besteed aandacht aan waarschuwingen. Hydrateer ze zo vaak mogelijk. Zorg ervoor dat je altijd een handlotion bij je hebt die rijk is aan vitaminen en kalmerende en beschermende ingrediënten. Het is belangrijk dat er ureum, vitamine A, vitamine E en een zonnebrand in zit. Breng de handcrème aan als je jouw handen gewassen hebt en gebruik voor het wassen alleen milde zeep die de pH-balans niet verstoort.

Er zijn ook scrubs verkrijgbaar voor je handen, en je kan ze zelf thuis maken. Draag beschermende handschoenen om huidcontact met schoonmaakmiddelen te beschermen tijdens het schoonmaken.

Nagelverzorging

Houd de nagels gehydrateerd! Het belangrijkste is dat je op zoek gaat naar producten die de nagels van binnenuit hydrateren. Draag handschoenen als je het huishouden doet. Hierdoor voorkom je dat de nagelplaat beschadigd. Als je een manicure doet, gebruik dan producten van goede kwaliteit. Gebruik een vijl van glas of papier omdat een metalen vijl ervoor zorgt dat de nagels splijten. Daarnaast moet je altijd nagelverhardende producten gebruiken. Voed en bescherm de nagels regelmatig.

Het is altijd fijn om gezonde nagelriemen te hebben, hiervoor moet je ze met de juiste producten behandelen. Gebruik producten die ze zachter maken en gebruik daarnaast een bokkenpoot. Wrijf pure plantaardige olie in de nagels en huid. Breng vaseline aan om de nagelriem gehydrateerd te houden. Droge, ruwe huid ziet er niet mooi uit.

Ga af en toe naar de salon voor een professionele manicure om je nagels de perfecte vorm te geven. Zo wordt het later makkelijker om door te gaan met de verzorging van je nagels.

Manicure

Er zijn verschillende manieren om een perfecte manicure te krijgen. Als je een klein budget hebt kun je de manicure thuis doen. Hiervoor heb je een paar essentials nodig, zoals Q-tips, een bokkenpoot, nagelriemverzachter, een nagelvijl en een kom met water en zeep. Reinig de nagelplaat grondig. Vijl de nagels en druk de nagelriemen terug. Breng een primer, nagellak en verharder aan. That’s it!

Iedere vrouw houdt van mooi handen en nagels. Een mooie manicure is goed voor ons humeur. Je hoeft dit niet door een schoonheidsspecialist te laten doen. Probeer een hand- en nagelspa thuis: maak een scrub, pak vloeibare paraffine en handschoenen. Verwijder je nagellak, week de nagels in warm water, breng vloeibare paraffine aan en trek handschoenen aan. Laat dit de hele nacht zitten. De volgende dag heb je superzachte, mooi handen en nagels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *