Stijlvolle tijdschrift – Schoonheid in NL

#

Haar wassen zonder shampoo. Wat te gebruiken als vervanging?

Natuurlijkheid ging de dagelijkse zorg binnen. We vechten voor de omzetting van synthetische cosmetica in hun alternatieven met een ecologische en gezonde samenstelling. Wat kun je gebruiken om je haar te wassen in plaats van een shampoo? Ontdek 8 alternatieve oplossingen. Sommigen zullen je misschien verrassen!

Het vinden van een shampoo zonder lastige wasmiddelen en irriterende stoffen is een moeilijke taak. Vooral dat we het moeten afstemmen op de toestand en het type van ons haar. Overvullende shampoos met extra ingrediënten betekent niet dat ze beter werken. Vaak, hoe meer ingrediënten, hoe slechter voor het haar dat wordt verzwaard en droog. Je moet onthouden dat de huid van ons hoofd gevoelig is, dus je moet verschillende opties testen om een manier te vinden om haar te wassen dat geen irritatie veroorzaakt.

WAT TE GEBRUIKEN VOOR HET HAREN WASSEN IN PLAATS VAN EEN SHAMPOO?

• Puur water

Het haar wassen met alleen water is mogelijk. Het begin kan moeilijk zijn, omdat water niet alleen schuimt en we het gevoel krijgen dat het haar niet wordt gewassen zoals het hoort. Desalniettemin kan water zich ontdoen van alles wat oplosbaar is in water. Het heeft geen ontvettende eigenschappen zoals shampoos en kan daarom het gevoel geven van onnauwkeurig haarwassen of haarvettigheid. Goed (grondig en zonder haast) haarwassen met alleen water zorgt ervoor dat het overtollige talg op de huid niet wegspoelt, maar zich over de gehele lengte van het haar verspreidt. Dankzij dit is het haar aan de basis frisser en krijgen de strengen over de gehele lengte een natuurlijke bescherming tegen vochtverlies.

• Zeep en azijn

Een goede vervanging voor shampoo is ook zeep, maar helaas niet voor elk type. Alleen kaliumzepen mogen worden gebruikt om het haar te reinigen. De zaak is moeilijk, omdat de meeste zeep die beschikbaar is in de winkels natriumzepen zijn en deze het haar niet goed verzorgen. Als je kaliumzeep kunt kopen, schuim je dan een beetje in je handen, breng het aan op de basis van het haar, masseer de hoofdhuid grondig en spoel daarna. Vergeet echter niet om je haar te wassen met a met een cider azijnspoeling – de zeep heeft een onjuiste pH, die moet worden geëgaliseerd om de haarschubben te sluiten.

• Zuiveringszout en azijn

Haarwassing met bakpoeder is de laatste tijd erg populair geweest. Dit alternatief, dat niet kan zonder de follow-up met een cider azijn spoeling – baking soda heeft een sterk alkalische pH, die niet geschikt is voor haar. Het heeft echter ook geweldige eigenschappen. Het absorbeert overtollig talg, heeft antibacteriële eigenschappen en helpt bij het verwijderen van het grootste deel van het vuil uit het haar (zelfs die moeilijk te verwijderen zijn). Er zijn twee opties om uit te kiezen om je haar te wassen met zuiveringszout: een haarspoeling op basis van water of een dikke pasta (2 theelepels bakpoeder met 2 eetlepels water of een eetlepel conditioner).

• Eigeel

Niet veel mensen zijn zich bewust van het feit dat je het haar kunt wassen met alleen eigeel. Het enige argument tegen deze methode kan de niet-zo-aardige geur van een rauw ei zijn en het risico van het aanbrengen van te veel eiwitten op het haar. Eierdooier is rijk aan eiwitten, waarvan de overmaat ongecontroleerd kroezen kan veroorzaken voor gezond haar. Als we echter droog of normaal haar hebben, ga je gang en probeer je deze methode uit. Hoe was je je haar met een eigeel? Je hebt 2-3 slagroomdoelen nodig, breng ze aan op de wortels van het haar en masseer de hoofdhuid, alsof je het met een shampoo wast. Deze natuurlijke haarshampoo kan worden verrijkt met citroensap, wat ook je haar lichter maakt en het ei een aangenamere textuur geeft.

• Vrouwelijke was

Enige tijd geleden kreeg de blogosfeer een hype toen een van de meisjes haar haar met een vrouwelijke was beschreef. Hoewel het niet erg redelijk klinkt, is het feit dat het een van de meest delicate cosmetica is die we kunnen kopen. Ze zijn bedoeld voor de verzorging van gevoelige lichaamsdelen, dus ze zullen het haar of de hoofdhuid zeker niet beschadigen. Dergelijke producten hebben de juiste pH en bevatten zeer delicate wasmiddelen, zodat ze het haar effectief reinigen zonder de natuurlijke beschermende barrière in de vorm van de hydro-lipidenlaag te verstoren.

• Haar conditioner

Een van de methoden van haarwassen aanbevolen door haarstylisten is het gebruik van een conditioner. Het is een geweldige oplossing in het geval van droog en beschadigd haar of van nature gekruld haar. Shampoo kan het bovendien uitdrogen en mat en saai maken, terwijl een conditioner het haar waardevolle voedingsstoffen zal geven. Het is niet zo effectief in het zuiveren van de hoofdhuid van overtollig talg, maar het is delicater. De beste conditioner voor het wassen van haar is die zonder siliconen en paraffine, maar met een lichte formule en een natuurlijke samenstelling. Je moet er veel meer van gebruiken dan shampoo.

• Klei en azijn

Er is een klei die ook als vervanging voor een haarshampoo kan worden gebruikt. Het is een Marokkaanse Ghassoul-klei. Het wordt meestal gekozen voor de verzorging van vette, acne of onzuivere huid, maar het is ook geschikt voor het wassen van het haar. Hoofdzakelijk vanwege het feit dat het ontvilt, de afscheiding van talg regelt en de hoofdhuid van gifstoffen reinigt. Je kunt een waspasta bereiden op basis van Ghassoul-klei – meng het gewoon met water. Masseer deze pasta in de hoofdhuid en laat het een paar minuten inwerken. Was het haar vervolgens met warm water en eindig met een cider azijnspoeling om de pH van de hoofdhuid in evenwicht te brengen.

• Toiletbrouwsel

Gedroogde notendoppen van de Indiase boom Sapindus Mukorossi worden ook wel ‘washnuts’ genoemd. Ze worden gebruikt als ecologische waspoeder en een substituut voor alle producten uit de categorie huishoudchemie. Ze kunnen ook met succes worden gebruikt in de haarverzorging, bijvoorbeeld voor het wassen van het haar. Washnuts bevatten saponine, een natuurlijke substantie die in contact komt met water en effectief reinigt. Maak gewoon een nootje om je haar te wassen. Plaats acht noten in kokend water en laat ze 5 minuten koken. Koel het af en giet het dan over vochtig haar en hoofdhuid, masseer zachtjes en spoel af. De infusie ruikt niet al te goed, maar geen zorgen, de geur blijft niet op het haar achter. Dus je kunt dapper de wasnoten gebruiken als een natuurlijk substituut voor een haarshampoo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *