Stijlvolle tijdschrift – Schoonheid in NL

#

Een gids voor de make-up artiest. Hoe breng je foundation aan op een bepaald huidtype?

Veel vrouwen zoeken naar antwoorden op de vraag welke basis ze moeten kiezen. Duurzaamheid, kleurafstemming en aanvullende eigenschappen zijn van groot belang. Aarzel niet om op zoek te gaan naar de perfecte basis, kies gewoon degene die perfect bij je huid past!

Het kan worden vervangen door BB-crème, maar het heeft echt niet zo’n goede dekking en veel eigenschappen die kenmerkend zijn voor de foundation. Dit is het belangrijkste make-upcosmetica, zonder dat, zelfs met de mooiste oog- en lipmake-up, er iets ontbreekt. Het egaliseert de huidskleur en textuur, maskeert onvolkomenheden, vermindert rimpels en verkleuring en verlicht zelfs de tint en geeft het een mooie, gezonde glans. De sleutel tot succes is een kwestie van de juiste keuze maken.

Een verkeerd gekozen basis werkt anders dan het zou moeten. Te licht of te donker, te scheiden op de huid, met de nadruk op de fijne lijntjes, toont alle onvolkomenheden in plaats van ze te verbergen. Hierdoor kan iedereen ouder worden en het hele make-upeffect bederven. Het is de moeite waard om te weten hoe u de basis kiest voor het type huid en de natuurlijke kleur.

HOE KIES JE EEN FOUNDATION?

Het is geen moeilijke taak, ondanks een grote selectie van producten in drogisterijen. De meeste cosmetica in de winkelschappen hebben vergelijkbare eigenschappen en verschillen alleen qua verpakking en prijs. Het is de moeite waard om te weten waar je naar moet zoeken als je op zoek bent naar het perfecte product voor jezelf. Er zijn slechts twee stappen die u scheiden van het kiezen van de juiste basis.

1. Kies de kleur van de foundation

Voordat u begint met het kiezen van een foundation, geeft u de tint van uw skin op. Een schijnbaar eenvoudige taak veroorzaakt voor veel vrouwen toch nog veel problemen. De huidtint is belangrijk. Weet je wat je huid is? Warm of koud? Als je er nog nooit over hebt nagedacht, doe dan een eenvoudige test. Leg een wit vel papier naast je gezicht en bepaal hoe je tint er bij daglicht uitziet. Als het een blauwachtige of roze tint heeft, heeft het een koele toon. Als het meer goudkleurig of geelachtig is, heeft het een warme toon. Wat geeft ons informatie?

Een basis voor een tint met koele ondertoon moet worden gemengd met een vleugje roze, voor een warme teint – met een vleugje goudbruin of geel.

Het matchen van de basis met de toon van je tint is de helft van de het werk. Onthoud dat bij foundation donkerder of lichter kleuren bestaan. Er is helaas geen duidelijke regel welke basis moet worden gekozen. Veel vrouwen hebben de neiging om het product bijna willekeurig te kiezen, met behulp van de monsters die beschikbaar zijn in de apotheek. De ideale foundation moet onzichtbaar zijn op de huid en ermee integreren.

OPMERKING: het testen van de kleur van de foundation op de pols of de achterkant van de hand is de verkeerde methode. De huidskleur is hier aanzienlijk verschillend van de huidskleur.

Het is het beste om vanuit de kaaklijn een beetje foundation naar buiten aan te brengen. Waarom in deze plaats? Omdat een goed gekozen foundation de hals niet kan ‘afsnijden’ en de huidskleur moet matchen met de huid onder de kaak. Als u drie geselecteerde tinten test, kunt u degene kiezen die het minst afwijkt van de natuurlijke huidtint.

2. De foundation op het huidtype afstemmen

Een volledig ander probleem is het afstemmen van de foundation op uw huidbehoeften. Welke foundation moet zo gekozen worden dat deze niet op de huid zou scheiden, of de nadruk zou leggen op droge huidpleisters, maar de huid zou conditioneren tijdens het dragen van de make-up? Het is de moeite waard om het huidtype te volgen, dat in de eerste plaats precies moet worden geïdentificeerd. Hoe te bepalen of we een droge, olieachtige of gecombineerde huid hebben? Alle nuttige informatie is online te vinden.

• Welke foundation is geschikt voor een droge huid?

De beste is die met vitamine E, die antioxiderende eigenschappen en vochtinbrengende stoffen heeft. Funderingen voor de droge huid zijn vaak verrijkt met hyaluronzuur of oliën die vochtverlies voorkomen. Wat telt, is niet alleen de samenstelling van de producten, maar ook de consistentie. Droge teint wordt comfortabeler met lichte dekvloeren die zich gemakkelijk verspreiden, goed absorberen en de huid niet belasten.

• Welke foundation is geschikt voor een vette huid?

In het geval van een vette huid is de situatie volledig tegenovergesteld. Het product moet op waterbasis zijn maar siliconendeeltjes bevatten zodat het niet uit het gezicht stroomt. De beste basis voor een vette huid heeft matterende eigenschappen. Dit is mogelijk dankzij stoffen die overtollig talg absorberen, evenals kruidenextracten (salie of thee) die de poriën verkleinen en de huid reinigen.

• Welke foundation is geschikt voor een gecombineerde huid?

Het kan een probleem zijn om een ​​foundation te kiezen die goed werkt voor een gecombineerde huid. Het probleem is zowel olieachtig in de T-zone en te drogen in andere delen. Het is de moeite waard om de zogenaamde “intelligente” basis te kiezen, die vochtinbrengende stoffen bevat, en tegelijkertijd antibacteriële eigenschappen heeft en irritaties kalmeert. Producten met bijvoorbeeld slijmextracten werken bijvoorbeeld goed.

• Welke foundation is geschikt voor een rijpe huid?

Er zijn meer en meer fundamenten beschikbaar op de cosmetische markt die het verschijnen van rimpels minimaliseren en antiverouderingskwaliteiten bieden. In de regel zijn ze iets duurder, omdat ze goed moeten bevochtigen (rijpe huid heeft een probleem met de juiste mate van hydratatie), maar ze werken ook als een zachte tilbehandeling – draai de huid zachtjes aan. Het is cruciaal dat de foundation perfect aansluit op de huidschaduw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *