Stijlvolle tijdschrift – Schoonheid in NL

#

Deze fouten zouden niet gemaakt moeten worden. Henna haarkleuring

Het kleuren van haar met henna, zoals bij gewone haarkleurmiddelen, wordt als zeer populair gezien. Henna is niet alleen een 100% natuurlijke kleurstof, maar biedt ook natuurlijk ogende effecten. Het veranderen van de haarkleur door henna is echter niet eenvoudig. Blijf het artikel lezen om erachter te komen welke fouten je het beste kunt voorkomen bij het aanbrengen van een henna haarkleur om zo de haarkleur te krijgen die je wilt hebben. 

1. Je analyseert de compositie niet

Dit is de meest voorkomende fout bij het aanbrengen van henna. Nasleep? Het toepassen van vaak nepproducten of producten van hele slechte kwaliteit henna, die de strengen beschadigen en de hoofdhuid irriteren. Wat nog erger is, is dat het uiteindelijke effect van haarkleuring compleet anders is dan op de verpakking wordt aangegeven of beschreven. Zeker als u de lijst met ingrediënten niet leest, bestaat er een zeer realistische kans dat u de gebruiksaanwijzing ook niet leest. Immers, waarom zou u tijd verspillen aan het lezen van de instructies als u al heeft gehoord hoe het moet, of een artikel over het onderwerp hebt gelezen op internet. Helaas is dit een rampzalige strategie, omdat niet elke tip van het internet of de adviezen van vrienden je haar net zo goed zullen behandelen.

2. Henna kleuren alle soorten haar gelijk

Dat is niet waar. Het effect van kleuren hangt af van: kleur en type haar, verzorging aan het haar voor het aanbrengen van henna, soort henna, de tijd dat je henna op je haar laat zitten, de manier waarop je henna hebt voorbereid voor de ingreep, haarverzorging na het kleuren en de staat van uw organisme.

3. Ontoereikende voorbereiding van de henna

Dit kan worden veroorzaakt door een ontbrekende of verwarring  instructie. U moet zich realiseren dat er een paar manieren zijn waarop henna bereid kan worden. Als u bijvoorbeeld deze natuurlijke kleurstof bedekt met kokend water kunt u geen goede resultaten verwachten. Als u te veel water toevoegt, zal het mengsel langs het haar lopen zonder deze te kleuren. Ziet u klontjes in het henna-mengsel? Dan is dit geen goed teken.

4. Te weinig henna gebruikt in vergelijking met de haarlengte en -dikte

Het gebruik van te weinig kleurstof maakt het onmogelijk om het haar op de juiste manier te coaten. Als u een beginner bent, wees dan niet bang om veel henna te gebruiken. Het is immers beter om een ​​beetje meer van deze natuurlijke kleurstof te gebruiken om een intensievere kleur te verkrijgen dan problemen te ondervinden bij het eindresultaat. Na het ondergaan van een aantal behandelingen, leert u vanzelf hoeveel henna uw haar nodig heeft.

5. Je bent niet ijverig genoeg

Kortom, er is geen naadloze kleur of intensieve schaduw mogelijk als u niet al uw haar gelijkmatig bedekt met henna. Het resultaat hiervan is gemakkelijk te raden, u zult verre van tevreden zijn met het uiteindelijke effect. Dit komt allemaal doordat u onbedoeld meer henna op sommige strengen heeft aangebracht en andere compleet  onbedekt heeft gelaten met de kleurstof. Bovendien zal de kleur die u zocht zeker verschillen van de kleur die zojuist op de haarstrengen is verschenen. Hoe doet men het op de juiste manier? Begin bij het aanbrengen van de henna bij de wortels, dus vanaf de lijn van het voorhoofd en bij het afsteken. Ga dan door met het aanbrengen van de kleurstof op het gebied achter de oren, dichtbij de hoofdhuid en bedek tenslotte de gehele lengte van het haar.

6. Je laat henna te lang of te kort zitten

Het is de moeite waard te beseffen dat henna uitdroging van het haar en hoofdhuidirritatie kan veroorzaken, zeker als het te lang in  aanraking komt met deze stof. Hierdoor zal het uiteindelijke kleureffect ook compleet anders zijn en dit zal de uitstraling niet ten goede komen. Tevens kunt u vergelijkbare uitkomsten verwachten als u de kleurstof niet lang genoeg laat zitten. Kortom, het is een goed idee om de henna een uur lang op het haar te houden. Echter als dit de eerste keer is, is het raadzaam om dit slechts 30 minuten te laten zitten. Een half uur zou voldoende moeten zijn om de juiste kleur te verkrijgen zonder dat het haar wordt verzwakt. Vanzelfsprekend misschien, maar als u niet tevreden bent met het effect van de 30 minuten is het een idee om de tijd te verlengen en te onthouden hoe uw haar hierop reageert.

7. toevoegingen in henna

Er zijn verschillende andere stoffen die henna kan bevatten. Sommigen van hen versterken of verzwakken het uiteindelijke effect. Kortom, de invoegtoepassingen kunnen de levensduur van effecten verlengen, de haarkleur wijzigen of de toestand van de strengen verbeteren. Het is ook de moeite waard om te beseffen dat extra ingrediënten kunnen bijdragen aan het afwassen van het pigment, zodat de kleur van het haar bij elke wasbeurt verandert. Ook kan de hoofdhuid geïrriteerd raken. Daarom is het verstandig om voordat u henna op uw haar aanbrengt een proeftest uit te voeren.

8. U beschermt de huid niet tegen vlekken

Inderdaad, henna-vlekken en de sporen die het achterlaat zijn echt moeilijk te verwijderen. Het meest vatbaar voor vlekken zijn: voorhoofd, oren, nek en vingernagels. Daarom, als u vlekken wilt vermijden, bedek de lichaamsdelen dan met een crème, olie of vaseline. Trek ook een rubberen handschoen aan om de handen schoon te houden.

9. Onjuiste haarreiniging vóór de kleuring

Sebum, cosmetische resten, roos en andere onzuiverheden kunnen de henna beinvloeden en het eindresultaat van de gezochte kleur belemmeren. Eenvoudig, doordringt henna schoon haar beter en gemakkelijker. Daarom, voordat je henna op het haar legt, moet je ervoor zorgen dat de draden schoon, droog en ontward zijn. Dankzij dit alles zal het uiteindelijke effect veel beter en duurzamer zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *