Stijlvolle tijdschrift – Schoonheid in NL

#

Cosmetica op basis van bloemen en fruit – ideaal voor het voorjaar en de zomer

Geuren als roos of lavendel, verfrissende groene appel of zoete rijpe framboos. Cosmetica gemaakt van planten en fruit zijn de beste oplossing voor de lente en de warme zomer. Wat heb je eraan als je cosmetica gebruikt waar bloemen- en fruitextracten in zitten? Bekijk het zelf!

De natuur heeft ons een hoop qua schoonheidsbehandelingen te bieden. Het enige wat je hoeft te doen is er gebruik van te maken en je synthetische producten te vervangen door natuurlijke cosmetica op basis van bloemen en fruit. Een gewone aardbei is schoonheid in geconcentreerde vorm! Je hoeft alleen maar te weten wat de eigenschappen van de gegeven ingrediënten zijn en ze goed af te stemmen op je behoeften.

Cosmetica op basis van planten en bloemen zijn vooral waardevol in de zomer. De heerlijke geur ervan zal elke dag een positieve invloed hebben. Bovendien zorgen ze voor een goede verfrissing en een uitstekende verzorging. Weet je welke eigenschappen in de mooie bloemblaadjes en in het sappige vruchtvlees verborgen zitten?

BLOEMEN IN COSMETICA

Roos – roept de mooiste herinneringen en geuren op en wordt daarom vaak gebruikt in cosmetica. Het verschijnt meestal in de vorm van rozenolie die wordt gemaakt van de bloemblaadjes van deze bloem of van rozenwater dat overblijft na het distilleren van de bloemblaadjes. Beide vormen worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Rozenolie is hypoallergeen. Het heeft antiseptische, ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen, daarom wordt het aanbevolen voor de gevoelige en capillaire huid. Rozenwater heeft vergelijkbare eigenschappen – het verbetert ook de kleur en de teint van de huid. Over het algemeen zijn cosmetica met roos een goede optie om het verouderingsproces te voorkomen – ze maken rimpels glad, verstevigen de huid, enz.

Waterlelie – geassocieerd met onschuld en zuiverheid. Terecht, want zelfs in cosmetica heeft het extract van bloemen en leliezaad een verjongend en verfraaiend effect. Crèmes met lelie maken de huid perfect gehydrateerd, elastisch en glad. Interessant is dat het het beste werkt in een combinatie met bamboe-extract, waardoor het de celvernieuwing stimuleert, verfrist, verlicht en regenereert. Zo’n duo komt vooral voor in douchegels, lichaamsbalsems of gezichtscrèmes.

Lavendel – is rijp aan het einde van de zomer en is een mooie touch aan het einde van de zomer. Het heeft een intense geur die aangenaam ontspant, hoewel sommige mensen het te karakteristiek vinden. Iedereen die geen probleem heeft met dit aroma, moet cosmeticaproducten met lavendel gaan halen. Waarom? Omdat het antiseptische eigenschappen heeft, het kalmeert irritaties, het stimuleert het herstel van de huid, geeft kleur aan de huid en het reinigt. Er is een breed scala aan waardevolle eigenschappen in kleine lavendelbloemen, zodat het zelfs kleine mimische rimpels kan gladstrijken en de huid goed kan hydrateren.

Kamille – een cosmetisch ingrediënt op de grens van bloemen en kruiden, dat ondanks zijn gewoonheid graag aan cosmetica wordt toegevoegd. Deze bekende bloem groeit in de velden en kan na oogst in verzorgingsproducten in twee varianten verschijnen: als kamilleolie of kamille-extract. Beide verlichten de irritatie en geven de huid een zachte uitstraling. Bovendien worden de verhelderende eigenschappen ervan vaak geprezen. Met behulp van kamille verminderen we een te sterke bruining en maken we het haar op natuurlijke wijze helderder.

Lila – een plant die bloeit in mei en groeit met prachtige kleuren, een heerlijk aroma en bloemen die zich ophopen in trossen. Het wordt zelden gevonden in cosmetica, omdat het extraheren van lila olie echt heel moeilijk is. Het wordt meestal toegevoegd aan producten die zeker luxe zijn, zoals parfums. Cosmetica met lila hebben een boeiende geur, maar ook praktische eigenschappen: ze verminderen seborrhea, helpen acne te bestrijden, minimaliseren donkere kringen en wallen onder de ogen.

FRUIT IN COSMETICA

Frambozen – de meest voorkomende in de vorm van frambozenpitolie, hoewel je ook vers fruit kunt gebruiken om een zelfgemaakt masker te maken. Cosmetica met frambozen voeden en herstellen de huid diepgaand, en laten ook een antiradicale werking zien. Ze reduceren mee-eters en onvolkomenheden, vertragen het verouderingsproces en herstellen ook de uitstraling van de huid. Frambozenpitolie wordt aanbevolen voor een uitgebreide verzorging van zwangere vrouwen, omdat het goede eigenschappen heeft en tegelijkertijd veilig en zacht is. Frambozen helpen in de strijd voor een onberispelijke teint, een mooie huid van het hele lichaam en zelfs haar.

Bessen – onopvallende vruchtjes die in kleine trossen op lage struiken groeien, bevatten ook veel interessante eigenschappen. Ze zijn rijk aan antioxidanten en waardevolle vitaminen. Rode bessen worden vooral aanbevolen voor de verzorging en zijn het antwoord op de behoeften van de rijpe huid. Cosmetica met bessen maken de huid glad, spannen en verstevigen haar, dat wil zeggen dat ze er alles aan doen om haar zo lang mogelijk jong te houden. Ze zorgen ervoor dat de huid elastisch en perfect gehydrateerd blijft.

Aardbeien – in plaats van een smoothie is het de moeite waard om ze toe te voegen aan het gezichtsmasker of haarmasker. Aardbeien bevatten veel vitaminen en ingrediënten die de groei van bacteriën remmen. Geen wonder dat aardbeienextract een veel voorkomende toevoeging is aan douchegels, crèmes en haarproducten. Aardbeien zullen de afscheiding van talg verminderen, zodat de huid niet zo vet wordt. Bovendien verwijderen ze verkleuring en versnellen ze de regeneratie. Cosmetica met aardbeien zijn ideaal voor de verzorging van droog en dof haar, dat voorzien is van glans en voeding.

Citrus – heerlijk voor in de zomer, vooral wanneer we verfrissing nodig hebben. De energetische en verfrissende geuren zijn terug te vinden in vele cosmetica voor de lente en de zomer. Maar de geur is niet de enige positieve eigenschap van citrus. Gewone citroen is een rijkdom aan vitamine C die de huid opfleurt en de kwetsbare bloedvaten versterkt. Het is een verjongend ingrediënt omdat het de collageenproductie stimuleert. Daarom worden cosmetica met citrus niet alleen aanbevolen voor verfrissing, maar ook om de huid te verjongen en te verfraaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *